dał nam to życie,
by zabawić się naszym losem.”
nie wzrusza go portugalskie fado
na próżno łka gitara wyglądająca jak serce
innym zaklęciem zaczaruję los
muzyka sączy się jak drink
leniwie i słodko
zapowiada się piękne lato
uzbieram słów na własną pieśń