obietnice

varzyvo

Obiecaj mi tylko, że nigdy

nie poznamy się. Nie powiesz mi

że masz na imię Piotrek i nie poprosisz

o spotkanie ani o rękę

ja Ciebie prosić nie będę

gdy upadnę

nie powiesz mi, że ty rozumiesz

a odchodzisz dlatego, że za słone

zupy gotuję

bo przecież, że nie łzy.

 

Obiecaj mi tylko pozostać

swoim uśmiechem w pamięci

na złe dni opowiadaj

bajkę o kimś

kto mógłby być, ale to

niech nie ma dla nas znaczenia.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
varzyvo
varzyvo
Wiersz · 12 kwietnia 2014
anonim
  • Mithril
    gimnazjalne i wtórne biadolenie z interpunkcją "jakcięmogę"

    · Zgłoś · 10 lat temu