Obiecaj mi tylko, że nigdy
nie poznamy się. Nie powiesz mi
że masz na imię Piotrek i nie poprosisz
o spotkanie ani o rękę
ja Ciebie prosić nie będę
gdy upadnę
nie powiesz mi, że ty rozumiesz
a odchodzisz dlatego, że za słone
zupy gotuję
bo przecież, że nie łzy.
Obiecaj mi tylko pozostać
swoim uśmiechem w pamięci
na złe dni opowiadaj
bajkę o kimś
kto mógłby być, ale to
niech nie ma dla nas znaczenia.