Literatura

Życie jest jak gra symulacyjna (wiersz)

Potisz

w zetknięciu z groźnym gatunkiem
konia trojańskiego
źrenice przestały reagować
na dzienne światło

 

zanikł język
pozbyliśmy się go przy pierwszym poziomie
kontaktu ze skażonym światem

 

celem jest być lepszym od trolli
czyli tak mówić by móc milczeć

 

niech nikt nie odwiedza mieszkań
gdzie można wyczuć zatrważająco wysokie
stężenie oddechów
i częstotliwość uderzeń serca
która zbliża się do bezpiecznych granic normy

 

mogą zmienić myślenie
o zewnętrznych spięciach
zakodować pracę nad sobą

 

spokojnie
nasza samotność
wygląda lepiej niż w rzeczywistości


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 13 kwietnia 2014, 19:48
"nasza samotność
wygląda lepiej niż w rzeczywistości"...oj, prawda to.
Zmieniam myślenie, kiedy przechodzisz z zagadek do....poezji:)
Potisz
Potisz 13 kwietnia 2014, 19:50
Zagadki są podane w wersji poetyckiej, więc też są poezją, przynajmniej zdaniem części Czytelników, których znam;) Dzięki, Ir:) Zmieniasz je o mnie, tak? ;)
Ir
Ir 13 kwietnia 2014, 20:25
Wiesz, ja jestem szczera. Nie mam monopolu na rację, ale kiedy coś mi się nie podoba to mówię. A zagadki, nawet jeśli poetyckie, jakoś mnie nie przekonują.
Tym razem jest inaczej...bo się rozpisałeś:)
Potisz
Potisz 13 kwietnia 2014, 20:28
Miło mi :)
przysłano: 13 kwietnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Przekonanie
Potisz
Opuszczeni
Potisz
Próba
Potisz
Klęczącemu
Potisz
Łaska
Potisz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca