No widzisz,
Ty to wiesz, a ja
tego nie wiem,
Ty jesteś mądry,
a ja jestem głupi,
Ty potrafisz,
a ja nie potrafię,
zwłaszcza trafiać
tak i tam,
gdzie i jak
Ty trafiasz,
ja chybiam.
Ty to po prostu
jesteś bezbłędny,
ja, co najwyżej
mogę być
obłędny,
a jeśli będę,
pytanie jeszcze,
czy z Twoim,
czy bez Twojego
pozwolenia.