Czy to naprawdę już koniec

Potisz

stary wizerunek szeleści na strychu
powinienem się go pozbyć
lecz wciąż trzymam kciuki

i nieznany jest mi ból serca

mimo że doskonale pamiętam moment
gdy bladość twej twarzy
przeszła w tapetę
mieszając się z nieśmiertelnymi malunkami

w pudłach pamiątki ze środkowym palcem

taśmowo dawno przegrana
przestałaś wydawać głos

niczego nie potrafisz już wyprowadzić
Potisz
Potisz
Wiersz · 17 kwietnia 2014
anonim
  • bossanova
    nie czuję bólu w sercu

    mimo że doskonale pamiętam bladość
    twojej twarzy wspartą w tapetę
    zapełnioną nieśmiertelnością
    malunków

    Tyle dla mnie. Wesołych Świąt Potisz :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Ok. ale to nie jest prezent na święta, mam nadzieję;) Wesołych, Bossa:)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    ........................dublowanie ma sprzyjać - czemu(?)

    "Czy to naprawdę już koniec (wiersz)
    Potisz

    stary wizerunek szeleści na strychu
    powinienem się go pozbyć
    lecz wciąż trzymam kciuki

    i nieznany jest mi ból serca

    mimo że doskonale pamiętam moment
    gdy bladość twej twarzy
    przeszła w tapetę
    mieszając się z nieśmiertelnymi malunkami

    w pudłach pamiątki ze środkowym palcem

    taśmowo dawno przegrana
    przestałaś wydawać głos

    niczego nie potrafisz już wyprowadzić


    słaby 1 głos
    0
    fatalny 1
    słaby 0
    przeciętny 0
    niczego sobie 0
    wartościowy 0
    bardzo dobry 0
    wyśmienity




    kresowiak wczoraj, 19:48
    Najsłabsza jest moim zdaniem część trzecia, przedobrzyłeś tutaj ze wzruszeniem. Ciekawi mnie natomiast ostatni wers. Muszę przyznać, że choć Twoje pisanie nie jest tym za które dam się pociąć, to jest w nim coś charakterystycznego - być może wolny zjazd, niedotleniona akustyka. Nie wiem, jeszcze zobaczę.

    Potisz wczoraj, 19:53
    Mitrill nie lubi ze mną gadać ;)
    Kresowiak - cieszę się, że mam własny styl, a nie tak jak niektórzy próbują mi wmówić, że piszę zgodnie ze współczesnymi trendami mody;)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Niczemu. Czasem tak mi się wkleja podwójnie ;(

    · Zgłoś · 10 lat