a gdybyś miała przyjść przed zimą
to każdą jesień lato wiosnę
jednym bym tylko gestem minął
jak wodę rozchyloną wiosłem
gdybyś za rok mi wyszeptała
że złe i durne już za nami
z godzin zbudowałbym ci pałac
miesiące palił wraz z listami
a gdyby miały minąć lata
dekady zaklinane w wiekach
przebiegłbym po nich na wariata
kochał i tęsknił no i czekał
lecz gdy już wiesz że nasza rzeka
ciała i duszy nie obmyje
z kochanka zmienię się w człowieka
co po nic żyjąc już nie żyje
fru stacja(P)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
19 kwietnia 2014
Pięknych Świąt życzę:)