święty-mi

Grzesiek z nick-ąd

"nie święci garnki lepią"

 

wypalił mi się nierozsądek
więc wyruszyłem by nie czekać
a konfesjonał samosądem
omijam w drodze do człowieka

wciąż ignoruję świątyń blaski
przecież mówiłeś mi mój panie
że życie dobre ma być brzaskiem
i jeszcze lepsze zasypianiem

że gdy choć jeden raz pomogę
i nigdy więcej już nie zranię
zabierzesz mnie w ostatnią drogę
nie nazywając umieraniem

nie pragniesz chwały ponad miarę
ortodoksyjnie z nas wyciętej
lecz taką ludziom dałeś karę
by nie wiedzieli co jest święte

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 7 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 21 kwietnia 2014
anonim
  • gaj
    pewnie dlatego dają sobie spokój z próbą odkrycia odpowiedzi na to pytanie
    może tak jest lepiej

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    nie świątki i gusła, czy "ołtarze"
    człowiek, żyjący zgodnie, który nie krzyczy o swoich dokonaniach lub niedoli........................jest naturą "świętości"

    · Zgłoś · 10 lat temu