Literatura

Papież (wiersz)

kce0

Po papieżu zostały pomniki

Zdanie o Duchu Świętym i Tej Ziemi
Zdjęcie z modlitwy w synagodze.
Widziałam go dwa razy, gdy odwiedzał Polskę
Na Krakowskich Błoniach i w Łagiewnikach.
Próbuję sobie przypomnieć, co mówił
Nie pamiętam.
Próbuję sobie przypomnieć, czy mnie zmienił
Nie pamiętam.
Po papieżu-celebrycie zostało we mnie niewiele.
A ile zostało w Narodzie?
A ile w Kościele?

fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 24 kwietnia 2014, 06:23
.......................gadanina dla pogadania
Vragoo
Vragoo 24 kwietnia 2014, 09:38
Wiersz mi się nie podoba, bo i jego treść nie powala na kolana. Dodatkowo, mam odmienne zdanie o Papieżu.

"A ile zostało w Narodzie? / A ile w Kościele?"

Pozwolę sobie zacytować Józefa Piłsudskiego:
"Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy." - To od ludzi zależy, czy nauczanie Jana Pawła II odniosło jakikolwiek skutek i czy jest się otwartym na Jego słowa.
przysłano: 23 kwietnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca