Polityka

JuSt

Kiedyś się bawili

w jednej piaskownicy

dzisiaj razem nie usiądą

tacy przeciwnicy.

 

I za broń chwytają,

krew strumieniem leci

nie patrzą;strzelają

do matek,do dzieci.

 

Tak pracują ciężko,

mało zarabiają,

bo "patrioci na stołkach"

resztę zabierają.

 

A my przecież w Polsce

też mamy różnice,

trzeba czekać tylko tego;

kiedy wyjdą na ulice.

 

Razem się bawili

w jednej piaskownicy,

dziś już broni nie odłożą

-tacy przeciwnicy.

 

JuSt
JuSt
Wiersz · 24 kwietnia 2014
anonim
  • Mithril
    częstochowskie, gimnazjalne, pseudoepigramatyczne patetyczne dyrdymały, gdzie spacja jest w losowym użyciu

    · Zgłoś · 10 lat
  • bossanova
    a ja myślę, że to jest idealna wyliczanka dla dzieci, taka nowatorska i "na czasie"

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ada Mickiewicz
    W przesłaniu raczej słabe a na technikach się nie znam.

    · Zgłoś · 10 lat