Przenosiny

Potisz

na ostatnie urodziny dostałem
kroplówkę
od lekarzy którzy polecili
bym wybiegał myślą ku przyszłości
sport to zdrowie

 

koledzy zbudowali wieżę warowną
tymczasem śmierć układała życzenia

 

jeszcze tego dnia
znalazłem się w tunelu
by magnesem
zostać przywróconym do życia

 

sale pustoszały
gdy zaczęły znikać cherubinki
pewnie dlatego że staliśmy rzędem
po kapsułki dla bohaterów

 

tej nocy kazano mi spać bez włosów
wręczając poduszkę
z piórami anioła stróża

Potisz
Potisz
Wiersz · 25 kwietnia 2014
anonim
  • bossanova
    w ostatnie urodziny dostałem
    kroplówkę
    lekarze polecili bym wybiegł
    ku przyszłości

    koledzy zbudowali wieżę warowną
    choć śmierć dalej układa
    życzenia

    tyle dla mnie Potisz, co do reszty musisz "odsączyć" z ozdobników. Pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    Całość przemawia, opowiada pewną historię, i mimo użytych środków, w pewnym stopniu mnie poruszyłeś, dziś odbieram Cię bardzo subiektywnie...

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Mam się pozbyć "czterech kółek"?

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Calvi, jeśli poprzez mój wiersz wróciłaś myślami do wspomnień, to mimo wszystko bardzo mi przykro...

    · Zgłoś · 10 lat
  • bossanova
    Masz dobrze pisać, a nie próbować zbijać kapitał na współczuciu. Naprawdę tego chcesz?

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Wiesz, Bossa, wiersz ma oddziaływać na emocje czytelnika, nie wiem co w tym widzisz złego...Jeśli nie jestem w stanie dobrze pisać to i tak to jest wielki plus:)

    · Zgłoś · 10 lat
  • bossanova

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    ; ()

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Żartowałem. Jakie ozdobniki nie są potrzebne?

    · Zgłoś · 10 lat
  • bossanova
    jestem za krótka, ale Mithril, Kresowiak, Jollla, Kuba Nowakowski, Grzesiek na pewno coś poradzą ;-)

    · Zgłoś · 10 lat
Wszystkie komentarze