ZMYSŁOWOŚĆ

Sylwia Aszendorf

ZMYSŁOWOŚĆ

KOBIETO
CHYLĘ CZOŁO
PRZED TWĄ
NIEZIEMSKA URODĄ
W OCZACH TWYCH
NIEBO WIDZE
WE WŁOSACH
ZŁOTE ZBOZA
CZERWIENIĄ UST
MNIE KUSISZ
ŁABEDZIĄ SZYJĄ
ZNIEWALASZ
POD KAPELUSZEM 
NIEŚMIALOŚCI
CHCESZ UKRYĆ
SWĄ ZMYSŁOWOŚĆ.

Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 5 maja 2014
anonim