coś się nam rozlało
i między nami mówiąc szczerze
nie możesz zachować lodu na pamiątkę
kiedy się topi pozostaje jedynie liczyć krople
zatrzymać je w pamięci nim wyschną na nic
całkiem sam wymknąłeś się spod klucza chociaż
dobrałam cię pod kolor wnętrza
wygrawerowałam tobą ciało
z bezprzedmiotową miłością łączy się jedynie
wiecznie ważna przepustka do kościoła czy innego
przytuliska dla w głębi ducha zubożałych ponad stan
ze wszystkich gorących wspomnień
tylko paralityczne noce
przelewające się z trudem z boku na bok
przepowiednie pustej przyszłości
są wciąż żywe
mówiąc szczerze nie możesz zachować lodu na pamiątkę
kiedy się topi pozostaje jedynie liczyć krople
zatrzymać je w pamięci nim wyschną na nic"
"(...) sam wymknąłeś się spod klucza chociaż
dobrałam ci[ebie] pod kolor wnętrza
wygrawerowałam tobą (...) ciało
z bezprzedmiotową miłością łączy się jedynie
wiecznie ważna przepustka do kościoła czy innego
przytuliska dla w głębi ducha zubożałych ponad stan"
"ze wszystkich gorących wspomnień
tylko paralityczne noce przelewają(-) się z trudem z boku na bok
przepowiednie pustej przyszłości są wciąż
żywe"
się...........................znaczy jako dla mnie
Ale szczerze, to i tak mi się podoba:)
Gdybyś tak zrezygnowała z większości zaimków zwrotnych byłby wiersz na ocenę bardzo dobrą:)
I ostatni wers trzeba wtedy zmienić
"...(są) wciąż żywe przepowiednie pustej przyszłości"
Ale może... ;)