gdy złudzenia serca grzały..

Halina Bilenki

niezmiennie każdego rana

gdy świat mnie pozdrawia o świcie

nowe pomysły na życie snuję

 

 

czasami chcę z wczorajszym

pochodzić jeszcze za rękę

nie mając (jakoby) dosyć

 

a czasem

 

gdy udrekę czuję po przebudzeniu

zamykam rozdział ostatni...

 

 

na strychu

wśród różnych szpargałów

są ramy piękne złote

 

przedwczoraj obraz z nich

wypadł niechcący

 

wczoraj śniłam złudzenia

że pasowałbyś w te ramy

 

dziś (oczy chyba zmęczone)

bo obraz  wyblakły widzę

 

Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 8 maja 2014
anonim