zamykam się w ramy okien i drzwi
na nieskrępowany błękit
skrzydła przynoszące dreszcz
obraz nagich ścian wystarczy
za smutek który bezwstydnie
nie potrafi milczeć
rozpoczyna się dialog stopklatek
w przedpokoju gdzie wyjścia
są nadal do uzgodnienia
pająk zaczajony przy sieci
to nadzieja niezmiennie głodna
bo przez ramy nie przedrze się mucha
na nieskrępowany błękit
skrzydła przynoszące dreszcz"
"pająk zaczajony przy sieci
to nadzieja niezmiennie głodna
bo przez [ościeża] nie przedrze się mucha"
wystarczą "ramy" w tytule......................a tekst(?) - może kolejny