gdzie znajdziesz sens człowieka gdy
idzie z radosną nutą w ustach
śmiercią w rękach rozszarpanym
przebitym zredukowanym do nieistnienia
przeznaczeniem swoim i jego
za twój głód moją obojętność
jego cynizm
w śmietniku podanych prawd
szukasz pożywienia tak bliski
odkrycia zrozumienia tego że tam
padasz w karmazynowym deszczu
kłamstw
czym jest ten listek lauru położony
na kopcu świeżej ziemi
-idzie z radosną nutą w ustach
-rozszarpanym
-przebitym
-zredukowanym
-za twój głód moją obojętność
jego cynizm
-w śmietniku podanych prawd
-karmazynowym deszczu
kłamstw
-czym jest ten listek lauru położony
na kopcu świeżej ziemi"
dosłowniej niż Jollla...........................fatalnie
Takie teksty nie są "wymęczone"
Raczej niedopieszczone :)