dla cesarskich ołtarzy

Jarosław Baprawski

czym jest dzisiaj bogactwo
jeśli niejedną z utopijnych dróg
to pewnie mrzonką która nie daje spać

 

tak bardzo pragniesz
spłacić życiowe haracze
oddychać miarowo we śnie

 

gdzie jeszcze to co miłe
trzyma się za dłonie
kołysze w tańcu

 

a tak
nie masz
gdzie uciec

 

nie patrzysz w podłogę
myśli wbijasz w strop

 

może ten hak wytrzyma
a może stoi na drodze

 

współczesny chrystus

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 12 maja 2014
anonim
  • Marcin Sierszyński
    Muszę zapytać: "niejedną" czy "nie jedną"? Bo nie wiem, czy traktować jako błąd czy jako grę językową. :D

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Jarosław Baprawski
    ..no dobrze :)..Ty nie piszesz..ja nie piszę :)..Pewnie tylko Nowakowski ! :)coś lepi...ślepy :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    zacznijmy od tego, że ja nie piszę "wierszy", a że mogą okazać się przyrodzenia
    warte.........................dobre i cokolwiek

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    współcześni jeżeli już, to "stoją" na chronikach

    a bogactwo rzecz względna, lepiej je mieć, jak pisać o nim, że jest do bani,
    co łatwo przychodzi, skoro się go nie ma :-)

    · Zgłoś · 10 lat temu
Usunięto 1 komentarz