czym jest dzisiaj bogactwo
jeśli niejedną z utopijnych dróg
to pewnie mrzonką która nie daje spać
tak bardzo pragniesz
spłacić życiowe haracze
oddychać miarowo we śnie
gdzie jeszcze to co miłe
trzyma się za dłonie
kołysze w tańcu
a tak
nie masz
gdzie uciec
nie patrzysz w podłogę
myśli wbijasz w strop
może ten hak wytrzyma
a może stoi na drodze
współczesny chrystus
a bogactwo rzecz względna, lepiej je mieć, jak pisać o nim, że jest do bani,
co łatwo przychodzi, skoro się go nie ma :-)
warte.........................dobre i cokolwiek