WAMPIR MIŁOŚCI

Sylwia Aszendorf

WAMPIR MIŁOŚCI

PIĘKNY I CZUŁY
UWODZI CIĘ OD 
PIERWSZEJ CHWILI
PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ
JUŻ UKŁADA
DIAMENT NA PALEC
CI ZAKŁADA

BURZLIWĄ NOC 
CI ZAFUNDUJE
GORĄCO PIEŚCI
I CAŁUJE
KONTO W SWOIM
BANKU OFERUJE
NA KARAIBACH
WSPÓLNE CHWILE

TY ZAKOCHANA JUŻ
PO USZY
WPUSZCZASZ DO DOMU
ZOSTAWIASZ KLUCZE
DO PRACY JAK
NA SKRZYDŁACH LECISZ
W POŚPIECHU PORTFEL
ZAWIERUSZYSZ

WRACASZ DO DOMU
I SZOK PRZEŻYWASZ
ZNIKŁY KRYSZTAŁY
ZŁOTO I SREBRA
DO BANKU DZWONISZ
TAM KONTO PUSTE
KLUCZE NA STOLE
ŻADNEGO LISTU

ODSZEDŁ BEZ SŁOWA
PEŁNY I SYTY
WAMPIR MIŁOŚCI
TWOJĄ KRWIĄ OPITY...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 12 maja 2014
anonim