no cóż

waldekclimber

Zaciśnięte dłonie w mojej głowie kurz

Myśli poplątały drogę cóż

Już nie ma dla mnie róż

Już nie zostanę, został tylko nóż

Któż? Cóż? Na mej drodze nóż? ku przestrodze przyszłych snów

Już? Tak w tłuszcz, głęboko wbity nóż

Nóż? Z nieba anioł stróż w strugach deszczu leci w dół

 

Tak, boje się swoich słów

Nie znam już naszych dróg

W stop klatce przewijam Cię no cóż

 

 

Schowałaś mnie w alfabecie słów

Których nie zna nikt, lepiej abym znikł

Nikłem w oczach twych? a w mych?

Nie znikniesz puki w nich, twarzy twojej rysy

synonimem stają się ,nikną dniem za dniem

Nikną? Stają się mną w walce z realną nadzieją

 

Nóż z trujących motyli na białych słodkich skrzydłach tak jak my

W dół nie spada lecz rozcina płatki róż

Po naszej twarzy płynie kurz

Po naszej twarzy łzy wiary i nadziei no cóż

 

 

waldekclimber
waldekclimber
Wiersz · 13 maja 2014
anonim
  • Mithril
    "Zaciśnięte dłonie w mojej głowie kurz
    Myśli poplątały drogę cóż
    Już nie ma dla mnie róż
    Już nie zostanę, został tylko nóż
    Któż? Cóż? Na mej drodze nóż? ku przestrodze przyszłych snów
    Już? Tak w tłuszcz, głęboko wbity nóż
    Nóż? Z nieba anioł stróż w strugach deszczu leci w dół

    Tak, boje się swoich słów
    Nie znam już naszych dróg
    W stop klatce przewijam Cię no cóż


    Schowałaś mnie w alfabecie słów
    Których nie zna nikt, lepiej abym znikł
    Nikłem w oczach twych? a w mych?
    Nie znikniesz puki w nich, twarzy twojej rysy
    synonimem stają się ,nikną dniem za dniem
    Nikną? Stają się mną w walce z realną nadzieją

    Nóż z trujących motyli na białych słodkich skrzydłach tak jak my
    W dół nie spada lecz rozcina płatki róż
    Po naszej twarzy płynie kurz
    Po naszej twarzy łzy wiary i nadziei no cóż"


    ........................................... ratatajka z bykami

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    niestety bardziej tekst pod hip-hop niż poezja.

    · Zgłoś · 10 lat