dopełnienie

Jacek JacoM Michalski

szarość kamienuje złudzenia
przez milczenie przesiewa krzyk
jak zaczyn niepokoju
który jeszcze iskrzy
w zgliszczach zgliszcz

płonąc popiołem roznieca wiatr
tak anielsko jak diabelsko
ciemną grzywą sny utacza
znajdowane w dróg oplocie
z których nie ma już odwrotu

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 14 maja 2014
anonim