Okno Ciemności

kura

Świat w deszczu tonie

chodz tu i popatrz w okno ciemności 

zobaczysz że na świecie już nie ma litości ani zrozumienia

to wszystko pozostawia wiele do życzenia 

ludzie wplątani w sieci nieporozumienia, tkają nici fałszerstwa

a ty nie daj się złapać w szpony kurestwa,

trzymaj się mocno w nadzei,czekaj na światło z nieba 

zawsze masz coś do zrobienia 

a jeśli za pózno  posłuchaj głosu cienia.

kura
kura
Wiersz · 15 maja 2014
anonim
  • calvados
    chodz- chodź
    ot, spontaniczne wywody okraszone kaznodziejskim tonem
    uwaga poczyniona bez złośliwości, to nie jest wiersz

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    ...........................międzyblokowy patatajowiec - czyli z piaskownicy

    · Zgłoś · 10 lat
  • bossanova
    kurewstwa... Kurewstwo trzyma się mocno od stworzenia Tego Łez Padołu. I obawiam się, ze tak już zostanie aż po Jego kres, więc daj spokój :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    Znalazłam jeszcze: "nadzei" - nadziei, "kurestwa" - kurewstwa, "poźno" - późno.
    Dodatkowo jeśli używasz interpunkcji to polecałabym konsekwencję /bo w takiej formie tekst wygląda jakby był jednym długim zdaniem/.
    Zgadzam się z przed komentującymi: to nie jest wiersz.

    · Zgłoś · 10 lat
  • guccilittlepiggy
    a ja co rusz wychodzę po zmroku, to liczę na te szpony kurewstwa, a tu nic, nawet zadrapania

    · Zgłoś · 10 lat