Miłośc

slawekrat

Miłość – to słowo  często  wypowiadane

Miłość to uczucie przepiękne nam dane

Lecz  przez  wielu ludzi wykorzystywane

Kochać  tak mało nas potrafi

Kochać  to nie sam sex  znaczy

Lecz  dbać , szanować ,pielęgnować

Ostatni  oddech za siebie oddać

Pokochać mocno  jak tylko umiemy

Wtedy o zmartwieniach , kłopotach swych  wiemy

Jak  wiatr  wiejący  rozwiewa liście drzew

Tak i ja bliskości twej chce

Chce twego  ciepła uśmiechu radości

Chce  od ciebie przepięknej  miłości

Chce byś  największe uczucie na ziemi znała

Byś kochała i była kochana.

slawekrat
slawekrat
Wiersz · 18 maja 2014
anonim
  • Mithril
    gimnazjalne dyrdymały z przypadkową interpunkcją, spacjami, jak pasowało
    i majuskułą zaprzeczającą wspomnianej interpunkcji

    o lyterufce w tytule...................nie wspomnę

    · Zgłoś · 10 lat
  • kopia cesarza  internetu
    Wiersz jest wartościowy i zawiera mądrą treść w sobie.
    Osoby pokroju pana Mithrila nie pojmują takich rzeczy.

    · Zgłoś · 10 lat
  • zapach benzyny
    Ja też nie pojmuję, najwidoczniej jestem gorszego pokroju.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ir
    ..ane...ane...ane... przeplecione....ać..ać...ać....
    Tekst na laurkę do ukochanej a nie na portal literacki.
    Przykro mi ale nie mogę inaczej ocenić.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Vragoo
    Jakieś to wszystko mało oryginalne. Takich tekstów wala się w internecie tysiące, a rzecz w tym, aby ich nie powielać, tylko stworzyć coś niepowtarzalnego. Wiec do roboty! ;)

    No cóż, ja też nie pojmuję. Może nie widzę, z której strony ten tekst jest wartościowy. Może by był, gdyby traktować go jako laurkę napisaną przez chłopaka w podstawówce. A Mithril się w tańcu nie pierdzieli i chwała za to.

    · Zgłoś · 10 lat
  • gilli-killi
    Gdy spojrzałem na wiek, pomyślałem, że, być może, kiedyś tak się pisało i można by darować, ewentualnie. Ale przecież ciągle żyje wielu poetów w Pana wieku, którzy nie piszą, jak gimnazjaliści.

    · Zgłoś · 10 lat
  • kopia cesarza  internetu
    Miej swój styl....slawekrat, nie dawaj się wciskać w ,,czyjeś ramy''

    · Zgłoś · 10 lat
  • xminutka
    disco polo

    · Zgłoś · 10 lat