GWIEZDZISTE TANGO

Sylwia Aszendorf



DZIŚ POEZJĄ CI ZAŚPIEWAM
O TYM CO MI W DUSZY GRA
O MIŁOŚCI O WOLNOŚCI
W NASZYM ŚWIECIE
TY I JA

USIĄDZIEMY NA KOCYKU
POŚRÓD ŻÓŁTYCH ŁANÓW ZBÓŻ
WYKĄPIEMY SIĘ W STRUMYKU
BY OCHŁODZIĆ CIAŁA ŻAR

NA OBŁOKACH POPŁYNIEMY
W PODRÓŻ DOOKOŁA ŚWIATA
POLINEZJĘ ODKRYJEMY
POBIEGAMY PO SAWANNIE

A GDY WIECZÓR JUŻ NASTANIE
NA PARKIECIE NIEBA Z GWIAZD
ZATAŃCZYMY NASZE TANGO
W POETYCZNY RYTMU TAKT

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 5 głosów
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 19 maja 2014
anonim