DZIŚ POEZJĄ CI ZAŚPIEWAM
O TYM CO MI W DUSZY GRA
O MIŁOŚCI O WOLNOŚCI
W NASZYM ŚWIECIE
TY I JA
USIĄDZIEMY NA KOCYKU
POŚRÓD ŻÓŁTYCH ŁANÓW ZBÓŻ
WYKĄPIEMY SIĘ W STRUMYKU
BY OCHŁODZIĆ CIAŁA ŻAR
NA OBŁOKACH POPŁYNIEMY
W PODRÓŻ DOOKOŁA ŚWIATA
POLINEZJĘ ODKRYJEMY
POBIEGAMY PO SAWANNIE
A GDY WIECZÓR JUŻ NASTANIE
NA PARKIECIE NIEBA Z GWIAZD
ZATAŃCZYMY NASZE TANGO
W POETYCZNY RYTMU TAKT
GWIEZDZISTE TANGO
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz
·
19 maja 2014
arytmiczna patatajka z bykiem w tytule
"POBIEGAMY PO SAWANIE"
i nie tylko