Sen

Enturiarium Minuk

Kładę się do łóżka

jest już późno

mam 21 lat

widzę miasta mijają mnie tłumy

słońce krąży w spokojnym upartym tańcu

upijam się (jestem szamanem gdy jestem pijany)

przesuwam księżyc jak nocną lampkę

by świecił tak jak sobie życzę

wdycham zapach lasu płoszę kuropatwę

biegnę za zającem krzyczę hop hop

kłócę się z ludźmi niepotrzebnie

kocham kobietę przekraczam próg szczęścia

wariuję goni mnie mafia goni mnie psychiatra

ćpam przemierzam kosmos siedząc na starym fotonie

kradnę jabłka z ogrodu kradnę śmiech przechodzących dziewcząt

kąpię się w rzece taplam się w błocie

długo się nie myję

jakiś pies szczeka na mnie a za chwilę szczeka cała wioska

mur jest chropawy

boli mnie serce

Budzę się

wstaję z łóżka zapalam papierosa

jest jeszcze wcześnie

mam 74 lata

Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk
Wiersz · 21 maja 2014
anonim
  • Mithril
    ..................................tekst aż się prosi o przewersyfikowanie

    unikaj pisania cyfr (nie rób z tekstu PIT-u) - traktuj je słownie

    wyliczankowość często zniechęca czytaczy

    · Zgłoś · 10 lat
  • Enturiarium Minuk
    może pozostać jak jest wg. mnie matematyka mnie nie przeraża :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Enturiarium Minuk
    zdaję sobie sprawę, że to nie jest wielka poezja i ta wyliczankowość może razić, w każdym razie chciałem zrealizować pomysł "życie snem" i zrealizowałem go w ten sposób. lepiej nie potrafię.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Enturiarium Minuk
    mi podobają się też np. punkowe teksty, tekst może być prosty, ale gdy ma jakiś przekaz, to wtedy w duszy mi to fajnie gra.

    · Zgłoś · 10 lat