SZKOŁA ŻYCIA

Sylwia Aszendorf



NIE !
NIE CHCĘ JUŻ PŁAKAĆ
NAD TYM CO BYŁO
CO BEZPOWROTNIE UTRACIŁAM
NIE ZMIENIĘ TOKU PRZEZNACZENIA
MAM WIELE LEKCJI DO ODROBIENIA

JAK WIECZNY ADEPT IDĘ PRZEZ ŻYCIE
Z MOZOŁEM WSPINAM SIĘ I UCZĘ
RÓZNE PRZESZKODY 
ZA MNĄ PRZEDE MNĄ
POKONUJE W TRUDZIE

I Z KAŻDYM ROKIEM WIEDZY PRZYBYWA
POKORY MIŁOŚCI I WYBACZENIA
NA KOŃCU DROGI NAGRODA CZEKA
DYPLOM MĄDROŚCI CZŁOWIEKA.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 3 głosy
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 22 maja 2014
anonim
  • Sylwia Aszendorf
    OBYDWU PANOM SERDECZNIE DZIĘKUJE...IGNORANCJA JEST WROGIEM MĄDROŚCI...

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • calvados
    doprawdy wzorowanie się na lepszych poetach wskazane, a uczyć się można w każdym wieku, ignorancja - nie jest dobrym pomysłem

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    "Sylwia Aszendorf wczoraj, 22:41
    (...)NIE LUBIĘ SIĘ WZOROWAĆ NA INNYCH... (...)"

    to jest ciekawe, bo piszesz dokładnie jak miliony zaczepionych w sieci grafomanów
    czyli: wczesnogimnazjalnie, niereformowalnie, pamiętnikowo, megawtórnie i z bykami

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Sylwia Aszendorf
    PANIE MI LO KAŻDY POETA ODBIERA ŚWIAT W INNYCH BARWACH...MOJE SĄ TAKIE JAK MOJE UCZUCIA...NIE LUBIĘ SIĘ WZOROWAĆ NA INNYCH...A TYM BARDZIEJ OCENIAĆ TWÓRCZOŚĆ AUTORÓW...KAŻDY Z NAS PISZĄCYCH MA SWOJE GRONO WIELBICIELI I TO POWINNO WYSTARCZYĆ...

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mi Lo
    A może pisanie zacząć od solidnej dawki dobrej poezji /WSPÓŁCZESNEJ/?
    Będzie przyjemnie, a może i coś się spodoba, ukierunkuje, pokaże jak nie pisać.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    ...przegadane kocopoły

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • kopia cesarza  internetu
    Ale nie wszyscy idąc przez życie uczą się pokory i mądrości...pozdrawia kajtuś

    · Zgłoś · 10 lat temu