Literatura

Jedno niejednym (ludzkie nieludzkim) (wiersz)

abojawiem

Ten, kto naturze pomaga,

gwałci ją tym samym.

No bo jak można być

mądrzejszym od natury,

chyba że na krótką,

na bardzo krótką metę.

 

I ten, kto nie pomaga,

też jest gwałcicielem,

bo każde życie jest gwałtem

(na innym życiu).

Chociaż niektórzy

do gwałtu się nie przyznają,

tylko co najwyżej

do kosztów postępu,

jakby ich to rozgrzeszało.   

I rozgrzesza, w imię

religii, czy cywilizacji.


przysłano: 22 maja 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca