Czy ja wiem [żarliwie i żartem]

abojawiem

Czy ja wiem, czy

głowa zawsze

powinna, czy

nie powinna

nadążać za sercem.

Ale chyba czasami

nie powinna,

choćby i dla

komfortu myśli,

a kto wie,

czy też nie miłości.

Czy może można to

wypośrodkować,

ale co by to była

za miłość,

jakby nie było,

taka jakaś nijaka

(że tak wyważona,

wyrównana, zjednana).

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 22 maja 2014