,,Moja szkoła"

Oliwka Cempa

 

Nasz szkoła jest wesoła,

Bo nie mamy w niej dyrektor.

 

 

 

 

 

Za to mamy pielęgniarkę,

Której podnosimy markę.

 

 

 

 

 

Nauczycielek kilka mamy,

I właśnie za to je podziwiamy.

 

 

 

 

 

Jest też w niej Pan Rysiu Tkacz,

Który zaczyna nas się bać.

 

 

 

 

 

Taką właśnie szkołę mamy,

Ale zawsze o nią dbamy.

 

 

 

 

 

Szanujemy jak możemy,

I do nieba ją poślemy.

 

 

 

 

 

Za to, że nas wychowuje

I daruje nam te dwóje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oliwka Cempa
Oliwka Cempa
Wiersz · 22 maja 2014
anonim
  • kopia cesarza  internetu
    świetnie Oliwka...przypomniałaś mi szkolne lata

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ir
    Beznadziejne.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    może dobrze byłoby się doedukować w rymie-rytmie i stylistyce
    no i w paru rzeczach dotyczących funkcji: "kopiuj-wklej"

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    rymy i rytm. poczytaj o tym trochę

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    Razi wszystko od kolorów po treść, miej proszę trochę samokrytyki, pomyśl czy to co piszesz, nadaje się do publikowania. Internet to taki ''śmietnik'', wszystko przyjmie, ale drobna selekcja przydałaby się.

    · Zgłoś · 10 lat
  • xminutka
    Tu nie a kogoś od wstępnej selekcji? Oliwka, to nie jest wiersz, to rymowanka przedszkolaka.

    · Zgłoś · 10 lat