Literatura

Do śmierci (wiersz)

Enturiarium Minuk

Masz na tyle mocne kości skurwielu kostucho
że w czaszce trzymasz prawie wszystkie stare zęby
zagryzłeś nimi miliardy miliardów stworzeń
dla dobra kodu genetycznego mam umrzeć?
i tak nie wyglądasz nęcąco
mimo modnego stroju
zdradza cię stopa
jest tam jeszcze kęs śmierdzącego mięsa wytrwale wychodzony
kopnę ten krzyż pusty
nie chcę się nigdy widzieć w twoim towarzystwie
wszyscy cię nienawidzą nikt o tobie nie myśli
po co sterczysz pod drzwiami
nie dostaniesz jałmużny
nawet bakterii dzisiaj nie dostaniesz
wszyscy  idą gdzie ich oczy poniosą
bezsensownie kupują cały hipermarket
rozmawiają zapominają chwilę sprzed chwili
do śmierci nie mówi się wprost bandyto!
można tylko oględnie opowiedzieć towarzyszowi papierowi
co ci się śniło dziś w nocy i co będziesz śnił na starość
w tym pejzażu wydartym z okien podświadomości
to plama krwi
czy psychiatrii oczy ślepe
nie, to plama krwi
no to co że zwyciężysz i tak
pokochałem siostrę wieczność
miłością dość odwzajemnioną
istniejącą realnie w każdym moim oddechu


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 23 maja 2014, 15:21
przecinek i pytajnik do wylotki /przy braku reszty interpunkcji/. Tekst ma wiele momentów.. ale i trochę przegadania wg mnie.
calvados
calvados 23 maja 2014, 15:40
brak estetyki treści, stylizacja do odstrzału
Jollla
Jollla 23 maja 2014, 22:49
Falstart - szkoda.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 23 maja 2014, 23:31
Ależ tu jest ładunek emocjonalny. W dodatku mocno mi bliski. Nie wiem, czy to jest wiersz. Ale jest prawdziwy przekaz.
Jollla
Jollla 23 maja 2014, 23:35
I właśnie tego ładunku mi szkoda. Byłby z niego świetny wiersz.
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk 24 maja 2014, 13:15
co więc poprawić?
przysłano: 23 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

Niezależność
Enturiarium Minuk
Włosy planet
Enturiarium Minuk
Przenoszenie
Enturiarium Minuk
Wewnątrz/Zewnątrz
Enturiarium Minuk
Samobójstwo albo poetyzowanie
Enturiarium Minuk
Delikatność
Enturiarium Minuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca