Co mam robić?

Ewa

 

 

Cześć!

Mam jedenaście lat.

Nie wiem, czy wy też tak macie?

Lecz mój burzy się wciąż świat.

 

Ciągle coś mi się zawala.

Szukam przyczyn, walczę z tym.

Szukam ofiar mej niedoli,

Byle siebie zadowolić.

 

Gdy już to mi się udaje,

To nie długo jednak trwa.

Znowu ktoś powiedział do mnie:

„Nie rozkazuj, słów mi brak.”

 

No więc biegnę znów do pani

I pomocy szukam w niej.

Przez to jednak  z dziewczynkami,

wciąż  rozmawiam coraz mniej.

 

Te się zaraz obrażają,

Nie chcą ze mną bawić się.

Smutna w domu, pytam siebie,

co zrobiłam, co jest źle?

 

Oceń ten tekst
Ewa
Ewa
Wiersz · 23 maja 2014
anonim