Limeryk o Polakach (cz. 1)

gilli-killi

Pewien łodzianin czuł się jak w niebie

widząc swój dom w dziwięć-dziewięć-siedem
Sąsiad też to oglądał
porysował mu forda
Bo z zazdrości narobił pod siebie

gilli-killi
gilli-killi
Wiersz · 23 maja 2014
anonim
  • kopia cesarza  internetu
    jaki zazdrośnik...

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    ostatni wers - niesmaczny
    Pewien mieszkaniec Łodzi jest wielkim społecznikiem, zawsze uczynnie zgłasza do wydziału wykroczeń drogowych, kto z kierowców parkuje w miejscu zakazu, poświęca mnóstwo czasu na rejestrowanie za pomocą kamery wszelkich wykroczeń na skrzyżowaniach (np. zawracanie w niedozwolonym miejscu), ilość zgłoszeń jest imponująca, sąd już taśmowo stempluje orzeczenia z prośbą o obniżenie kary za liczne mandaty. To zakrawa na kiepski żart, acz poszkodowani mają przemożną ochotę na zlinczowanie nadgorliwca- byłego służbistę, który w swojej dawnej pracy był równie gorliwy. Także porysowanie autka to taki mały psikus, niska szkodliwość społeczna ;-)

    · Zgłoś · 10 lat
  • zapach benzyny
    Taaa, nie lubię limeryków, ale całkiem prawdziwy.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    też nie lubię limeryków i mam swoje spostrzeżenia na temat ich "autorów"

    · Zgłoś · 10 lat
  • gilli-killi
    Brawo, Mithril, popadaj w uprzedzenia - te są u poety niezbędne. Życzę powodzenia w dalszej tfurczości.

    calvados: czort wie, co on tam jeszcze zrobił, tylko to udało mi się uchwycić.

    zapach benzyny: bo w limerykach nie idzie wcale o wielkie wrażenia estetyczne i literackie, a o chwilę, przymrużenie oka.

    A tym, którzy tego nie rozumieją i doszukują się w nich wielkich poezji, proponuję zamknąć oba.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "Killiński 15 min. temu
    Brawo, Mithril, popadaj w uprzedzenia - te są u poety niezbędne. Życzę powodzenia w dalszej tfurczości."

    tobie zaś nie ma czego życzyć.........................bo na życzenia jesteś odporny tak samo jak na poczucie humoru

    · Zgłoś · 10 lat
  • gilli-killi

    · Zgłoś · 10 lat
  • Kuba Nowakowski
    Jakby nie było - limeryk - czy co to tam jest, smuci ostatnim wersem.

    · Zgłoś · 10 lat
  • gilli-killi
    Smuci?

    · Zgłoś · 10 lat
  • Marcin Sierszyński
    Masz niemal całą paletę barw za ten wiersz.

    Widok tęczy mnie nie męczy. ;)

    · Zgłoś · 10 lat
Wszystkie komentarze