Medytacja nad nieskończoną teraźniejszością

Enturiarium Minuk

ironia bytu
stanowczo sunący punkt obecności
punkt kącik warg w dowodzie osobistym

 

przeszłość zatrzymana w osiągniętych zmianach

 

teraz!
myśl splątana w duchowo-neuronalny obwód

ekran komputera twoje oczy patrzą na znaki
kropka pod wykrzyknikiem!
ten punkt jest teraz bytem
kosmosem
twoje ja zamarło w bezruchu

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk
Wiersz · 24 maja 2014
anonim
  • Enturiarium Minuk
    czy ta druga część działa?

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Enturiarium Minuk
    Bo byt to pojęcie głębokie. Nie chodziło mi o "egzystencjalną ironię" tylko "ironię egzystencji" nieludzkiej.
    Może nie ma wykluczania się duchowości z neuronami? Dla mnie nie ma.
    Po co tą plebejskością rzucać....

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    ...........................np.

    "[egzystencjalna] ironia
    stanowczo sunący punkt obecności
    (...) kącik warg w dowodzie osobistym"

    od-bytu, to już się wszelkie fora..............................uginają

    jeszcze z tym..................."duchowo-neur... zrobić

    · Zgłoś · 10 lat temu