Literatura

MAMO (wiersz)

Jacek Stawarski


Popatrz Mamo w moje oczy i przeczytaj mi ten tekst.
Tobie jednej tylko wierzę  jaka przyszłość czeka mnie.
Ty pod sercem mnie nosiłaś ,ciepłem jego dałaś sny,rytmem bicia masowałaś, bym człowiekiem dobrym był.
Więc mi powiedz moja Mamo ,czy ktoś jeszcze taki jest?
Kto mnie serca ciepłem uśpi ,dając mi tak piękny sen.
Nie wiem Mamo czy wytrzymam,kiedy będziesz czytać mi,szczerą wdzięczność w moich oczach,którą piszą szklane łzy.
Bardzo proszę nie wycieraj,bo to perły szczęścia są ,twym uczuciem wypłukane,w moim sercu mają dom.
Nie wiem Mamo co mam zrobić ,w którą stronę teraz iść ?
By opowieść którą czytasz ,tobie się zaczęła śnić.
Słuchać ciebie nie przestanę ,mimo że się kończy tekst ,słuchać ciebie chcę bez końca ,bo twe życie moim jest.
A gdy usnę moja Mamo i ty będziesz blisko mnie,proszę czule mnie obejmij ,bo to jest nasz wspólny sen. 

JACEK STAWARSKI 2014

 


słaby 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kopia cesarza internetu 29 maja 2014, 12:09
Bardzo osobisty i sensowny wiersz
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 28 maja 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca