Życzenie

Potisz

jedynymi idolami były
postacie z baśni

 

gdy zobaczyła się ze stwórcą
pragnęła wrócić na ziemię
niewidoczna dla zwykłych śmiertelników

 

więc zamienił ją gospodarz
w bakterie grobową
i kazał wędrować po ciele

 

pustym świecie

mimo obecności mikrobów

 

co do których ma pewność

że są jej częścią

Potisz
Potisz
Wiersz · 28 maja 2014
anonim
  • Mi Lo
    niezgrabny. wczesny szkic?

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    To miała być proza, a wyszedł wiersz ;)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "wiersz"?..........................nie sądzę

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Ha, ha, ha!

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ir
    ...ufała
    ...zobaczyła
    ...pragnęła
    ...ujrzała
    ...odczuła

    Jakoś tak skroiłeś czynnościową wyliczankę na jedną nutkę ła...ła...ła
    Pewnie pojeżdżą sobie po Tobie na wiadomym portalu...

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Masz rację;( Już się boję;(

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Popracuje jeszcze nad nim, zresztą nie zamierzam, przynajmniej na razie, nigdzie indziej go publikować;)

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    pomysł jest, choć nie moje klimaty
    jeśli usiądziesz i popracujesz, jeśli... a tak to szkoda, byłby wiersz

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Spróbuję coś zmienić, Calvi:)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Może tak?

    · Zgłoś · 10 lat