wyznanie starego weterana...

Halina Bilenki

poety ze mnie nie będzie

choć bardzo bym się starał

 

za małe ambicje noszę

a talent...

 

bardzo przepraszam

poproszę o zwrot godności

 

bo gdyby wziąć pod uwagę

nawał pomysłów w ilości

które niezdarną ręką

w rym wersów z uśmiechem wplatam

 

to pewnie nie-jeden laik

z zazdrością myśli że latam

pod rękę z rzemieślnikami

których lyryka olśniewa...

 

 

a ja wyznaję z pokorą

leniwy jestem

 

zanim pogniewa się krytyk

i salwą słów zacznie strzelać

w kierunku talentu mojego

który (mu) nic nie zrobił...

 

 

poety ze mnie nie będzie

ale...

 

niech kamień podniesie

pierwszy kto rymów tych

nie czyta

 

a...

 

echem krzyczy po lesie

Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 29 maja 2014
anonim
  • Ata
    nie martw się, ze mnie też nie będzie ;) pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    do połowy - reszta słaba - trochę niedopracowana - posiedziałbym nad nią albo uciął gdzieś w połowie

    · Zgłoś · 10 lat