Tęsknota

lun

Tym jestem co za morzem tęskni

choć marynarzem nigdy nie był

 

co w żalu tkwi za połoniną

nigdy nie raniąc o nią stopy

 

i niespełnionym buntownikiem

buntu co dawno już przeminął

 

Spragnione oczy palce uszy

a w głowie pustka po wspomnieniach

Oceń ten tekst
lun
lun
Wiersz · 29 maja 2014
anonim
  • lun
    Dziękuję za krytykę, przemyślę. Tylko nie rozumiem zarzutu dotyczącego składni. Mógłbyś wyjaśnić?

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • calvados
    imiesłowy do odstrzału, składnia leży
    buntownikiem buntu- fatalnie ujęte
    brak interesujących środków stylistycznych

    · Zgłoś · 10 lat temu