Uciekinierzy

lun

Wygnańcy własnych snów

oszukani przez czas

pogrążani w sobie

zapadający się w cienie

kolorowych obrazków

                    od których nie sposób oderwać się wieczorami

 

opętańcy młodości

wytwarzanej sztucznie

i uśmiechu niechęci

 

i już nie można się wydostać

kraty scaliliśmy sami

potężną spoiną

lekkich informacji

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
lun
lun
Wiersz · 29 maja 2014
anonim
  • Ata
    "oszukani, pogrążani, zapadający", "wygnańcy, opętańcy" - trochę za dużo..

    "nie można się wydostać
    kraty scaliliśmy sami
    potężną spoiną
    lekkich informacji" - za to, to mi się podoba ;)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    ...patetyczna wyliczanka

    · Zgłoś · 10 lat temu