od-bity

Grzesiek z nick-ąd

powiedz na którym końcu kija
mieszka pokuta przez nienawiść
czy tam gdzie miłość się zabija
żeby statystyk nie poprawić

czy może trochę wyżej dalej
za siódmym żebrem za przeczuciem
że jej w człowieku nie ma wcale
chociaż nie można od niej uciec

więc może lepiej w krzywym lustrze
przyrostem nosa mierzyć szczęście
życie zostawić na pojutrze
z nadzieją że już go nie będzie

autor
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 31 maja 2014
anonim
  • kresowiak
    Grzesiu, czy można gdzieś Cię przeczytać na papierze? Bo inaczej chyba zbiorę sobie wszystko co kiedykolwiek opublikowałeś, wydrukuję i zbinduję.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    "więc może lepiej w krzywym lustrze
    przyrostem nosa mierzyć szczęście
    życie zostawić na pojutrze
    z nadzieją że już go nie będzie".............................. :-)

    · Zgłoś · 10 lat temu