Odeszli

Ela Kwiecińska

Odeszli

bo wierzyli tym

którym nie można wierzyć

 

Odeszli

bo ufali tym

którym nie można zaufać

 

Odeszli

w końcu doszli tam

gdzie można jedynie zabłądzić

Ela Kwiecińska
Ela Kwiecińska
Wiersz · 2 czerwca 2014
anonim
  • Mithril
    ..."anaforyczna" papka.............................ale patos zachowany
    tytuł powinien wyglądać inaczej

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    prosta droga donikąd, w twórczym zakresie, mimo szacunku do podniosłych treści

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    ale kto?
    doszli tam, gdzie można jedynie zabłądzić?

    apeluję o czytelniejszy przekaz, mniej patosu i wnikliwa lekturę współczesnej nam
    / tym, którzy jeszcze nie odeszli / poezji. warto sięgnąć, by porównać, wiedzieć, czy przypadkiem nie piszemy anachronicznie lub wręcz niezbyt ciekawie dla odbiorcy.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ari
    OOO "kosmos" 3s

    · Zgłoś · 10 lat