czasami się zdarza
że mnie (za)inspirujesz
porywasz mnie
wspólną melodią życia
poruszasz te struny
które na bocznicy czekając
tęsknotą nieraz szlochają
czuję wdzięczność momentu
w jego prawdziwości
a ty
z chłopięcą zachłannością
myślisz
że świat nagle do twoich
stóp się kładzie...
no i przed opublikowaniem dobrze jest sprawdzić tekst
"myślsz"