wypijmy za ... i za tych na morzu

Halina Bilenki

czasami się zdarza

że mnie (za)inspirujesz

 

porywasz mnie

wspólną melodią życia

 

poruszasz te struny

które na bocznicy czekając

tęsknotą nieraz szlochają

 

czuję wdzięczność momentu

w jego prawdziwości

 

a ty

 

z chłopięcą zachłannością

myślisz

że świat nagle do twoich

stóp się kładzie...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 3 czerwca 2014
anonim
  • Ari
    i koleczko bo to nie ja i nie moja r€ka (...)"MYSL byla Pierwsza" T.L.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    w skonkretyzowanych sytuacjach pewne "rzeczy" pisze się osobno

    no i przed opublikowaniem dobrze jest sprawdzić tekst
    "myślsz"

    · Zgłoś · 10 lat temu