KRĄŻĄ W LABIRYNCIE ŻYCIA
SZUKAJĄC WYJŚCIA
W PODRÓŻY DONIKĄD
LUDZIE
ZAGUBIENI SAMI Z SOBĄ
JAK PTAKI Z GNIAZDA WYLATUJĄ
BY DO GNIAZDA POWRÓCIĆ
SCHEMAT
LOGICZNA UKŁADANKA
JAK KLOCKI LEGO
TRADYCJONALNA WYLICZANKA
PRZEBIERAJĄ W MASKACH
BY UKRYĆ PRAWDZIWĄ TWARZ
STRACH
PRZED WŁASNYM ODBICIEM
LUDZIE ROZMAZANI KOLORAMI ŻYCIA.
NO CÓŻ BYKI SIĘ ZDARZAJĄ ZWŁASZCZA GDY NIE MA SIĘ KONTAKTU Z JĘZYKIEM OJCZYSTYM NA CODZIEŃ"
Roman Polański od pięćdziesięciu lat poza krajem: nie łamie polskiego języka, mówi i pisze poprawnie, etc, etc...
PODEJRZEWAM ŻE Z JEGO,,KASĄ,,TEŻ BY BYŁO MNIE STAĆ NA KOREKTĘ