CYRK

iwonkazab

Życie to cyrkowa jest arena.

Jedni tańczą i śpiewają.

Drudzy tylko grają.

Są tacy co ciężko tyrają

a cwaniacy na ich karkach

do góry się pchają.

Jeszcze inni za darmo

wszystkie dobra mają

tylko swe wdzięki

wokół roztaczając.

Czasem ktoś wytrwałą

pracą do celu dochodzi.

Nikt go nie docenia

nawet lekceważy

bo przecież nie on lecz

inni na tym się bogacą.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
iwonkazab
iwonkazab
Wiersz · 9 czerwca 2014
anonim