*128 (Stany Zniednoczone)

afronautix

nad ranem przyszła żółtawa mgła

starszy wiatr już jej nie zabroni

 

odbicie się myli z cieniem

                piłka z nożną

 

przedwczesny debiut

przedwczesny wytrysk

przedwczesna matka

przedwczesne gubienie liści 

 

dziury w ciele

pojawiają się

w nieswoich miejscach

 

jak się wycina z drewna takie kształty?

i co robią zanim się pojawią?

afronautix
afronautix
Wiersz · 9 czerwca 2014
anonim
  • afronautix
    a kiedyś nie wolno było dwóch w jeden dzień! hyyy? bo to świadczy (słusznie) że kiepski poecina.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "dziury w ciele
    pojawiają się
    w nieswoich miejscach"

    to przyswajam jako odrębny i zupełnie autonomiczny tekst (koda) nawet pod
    (może) inny, bardziej odczytywalny sztych

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    zgadzam się, właśnie tak reprezentują się Stany, zwłaszcza w TV

    · Zgłoś · 10 lat