ODNALEZĆ SIEBIE

Sylwia Aszendorf

WĘDRUJĄC PRZEZ ŻYCIE
OD LAT MŁODOŚCI
SZUKAMY SIEBIE
W MORZU NIEDOSKONAŁOŚCI

CZASAMI W MARTWYM PUNKCIE
PRZYJDZIE NAM PRZECZEKAĆ
BO NIEŁATWE PRZECIEŻ
JEST ŻYCIE CZŁOWIEKA

PROBLEMAMI USŁANA JEST
NIEJEDNA DROGA
ZAMIAST PŁATKÓW RÓŻY
CIERNISTA KORONA

CELEM SAMYM W SOBIE
I DUSZY CZŁOWIEKA
JEST ODNALEZĆ DROGĘ
DO WIECZNEGO ŻYCIA

 

Oceń ten tekst
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 10 czerwca 2014
anonim