JESTEM I BĘDĘ
SZUKAŁEŚ MNIE CIERPLIWIE
ODNALAZŁEŚ NIEWINNĄ
ZAGUBIONĄ
PRZEKONAŁEŚ MNIE
KOCHAĆ NIESKOŃCZENIE
ZDRADZIŁEŚ
ZRANIŁEŚ
PORZUCIŁEŚ
ZROZUMAŁAM
ZDECYDOWAŁAM
ODESZŁAM
ZAKOŃCZYŁAM
MÓJ NIEBIESKI OKRES
PRZERZUCIŁAM KARTKĘ
ZAPISANĄ BÓLEM
ROZPOCZĘŁAM NOWE ŻYCIE
JESTEM GOTOWA I BĘDĘ
NA NOWĄ PRAWDZIWĄ
MIŁOŚĆ
-odnalazłeś,
-przekonałeś,
-zdradziłeś,
-zraniłeś,
-porzuciłeś,
-zrozumiałam,
-zdecydowałam,
-odeszłam,
-zakończyłam,
-przerzuciłam,
-rozpoczęłam,
-jestem,
-będę...
z takiej ilości czasowników można napisać wypracowanie i trzy wiersze. Poza tym, tekst jest wtórny do bólu, dziecinny, niczym nie zaskakuje, a wręcz zniechęca do czytania. Polecam współczesną poezję - jeden, dwa wiersze przed snem i jakość (oby) pisania się zmieni.