Dni idą...

Druid777sg


dni idą szybko
przelewają się między dłońmi
zimna ta woda górskiego strumienia

dni się zaczynają i kończą
z wielkiej litery z kropką
słowa gorsze lepsze filiżanka kawy

otaczają kalambury codzienne
albo proste odruchy żeby było co jeść
coraz spokojniejszy patrzę za siebie

jeszcze trochę odwagi młodzieńczej szarży
już kilka blizn na ciele i umyśle
coś jest do zrobienia coś jest

zataczam kręgi inne figury kształty
to dryfuję to znów pod górę
upadam i wstaje według tej jednej melodii

dni idą szybko
sam nie wiem ile warte
ile kosztuje taki dzień

Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 11 czerwca 2014
anonim
  • Mithril
    "przerwa" niczego pozytywnego nie przyniosła jest bez zmian: pozalirycznie, kocopołowato, patetycznie,wczesnogimnazjalnie-wtórnie (jeżeli w ogóle o tym można tak napisać)
    i "popełnione" (skojarzenie takie) przez "mistrzayodę"

    jak to mawiał imć shrek: "...krowy doić!"

    "zataczam kręgi inne figury kształty"

    bo można zatoczyć: romb lub trójkąt i wiele, wiele innych, a nawet można zatoczyć figury niemożliwe...

    "[zataczam] kręgi inne figury kształty
    to [dryfuję] to znów pod górę
    [upadam] i [>wstaje

    · Zgłoś · 10 lat
  • Druid777sg
    "i "popełnione" (skojarzenie takie) przez "mistrzayodę"

    jak to mawiał imć shrek: "...krowy doić!"

    - do budy trollu!

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "Druid777sg dzisiaj, 08:40
    "i "popełnione" (skojarzenie takie) przez "mistrzayodę"

    jak to mawiał imć shrek: "...krowy doić!"

    - do budy trollu!"



    rzekłbył Druid777sg...............................z Polski z przedrostkiem grafoman


    jest na wywrocie jeszcze jeden "pisorz", co tobie dorównuje tak "pniurem" jak i pseudoripostami oraz
    gustem, co do odbioru oraz "interpertacji" innych piszących z oczywistą gloryfikacją gniotów

    · Zgłoś · 10 lat
  • Druid777sg
    - nie płacz, tylko zacznij myśleć!

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "Druid777sg 15 min. temu
    - nie płacz, tylko zacznij myśleć!"


    tradycyjna już projekcja kogoś - komu....................akurat myślenie, nie wychodzi najlepiej - zaś płacz... :-)

    i zluzuj krawat...................bo to upały i coś tam gdzieś nie dopływa, pod warunkiem, że to "gdzieś", jest...

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    to idą czy przelewają się /te dni/? - bo tutaj trzeba z czegoś zrezygnować..
    powtórzenia słowa "dni" - niepotrzebne.
    ile warte, ile kosztuje - znaczenie to samo, więc po co powtarzać.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    zimna ta woda górskiego strumienia - > to słowa obcokrajowca?
    dni się zaczynają i kończą z wielkiej litery z kropką - > składnia pocieszna
    inne figury kształty - > bełkot
    upadam i wstaj"!e!" według??? tej jednej melodii

    treść: "kubusiowe prawdy"
    sposób podania: fatalny

    brak oczytania odbija się czkawką. sugeruję powrót do źródeł.

    · Zgłoś · 10 lat