bez tytułu

Maria H. Zdania Do Czytania

Byłam dziś w mieście
miastowa jestem
było tam przejście
na jedną z dwóch stron
Stałam tak w piekle
pod gołym niebem
i ktoś po zebrze
przebiegał, jak koń
Nie wiem, czy jestem
po dobrej stronie
nie mogę zapomnieć
o niej na krok
w uszach mam konie
i mówią do mnie
że coraz częściej
wybieram tę złą

Maria H. Zdania Do Czytania
Maria H. Zdania Do Czytania
Wiersz · 11 czerwca 2014
anonim